Orrplasztika

17 éves kor előtt nem javasoljuk az orrplasztika műtétet. A pubertás kor után nyeri el az orr végleges formáját. Műtét előtt komputer grafika segítségével a saját fényképarcán Önnel együtt tervezzük meg az orr új formáját.

Az orr az arc karakterének meghatározó esztétikai eleme.
Csak pubertás kor után nyeri el végleges formáját., ezért a 17 éves kor előtti műtétek hosszú távú  eredménye még bizonytalan.

Az orrplasztika széles határok között változtathatja meg arcvonásainkat.
Kicsi, alig észrevehető változást okoz, ha csak az orr méretén változtatunk, de az orr formájának jellegét nem változtatjuk meg.
Megfelelő tervezéssel viszont olyan jelentős karakter változást is elérhetünk mint az alábbi képeken.

op.:
dr.Bajusz Huba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esztétikai orrműtétre jelentkezéskor sok páciens nem tudja meghatározni pontosan, hogy milyen formát szeretne.  Sokan csak azt tudják, hogy mit nem szeretnének. Az orr új formáját pontosan megbeszélni és bemutatni legjobban a saját fényképarcon lehet. Emiatt  komputer grafika segítségével a pácienssel együtt tervezzük meg a változtatást az első viziten. Erről azonban tudni kell, hogy az imitált kép, csak hozzávetőlegesen mutatja az elérhető eredményt. 1-2 mm eltérés lehet a tervezett és a végső fényképarc között.

Az orrplasztika műtét helyi érzéstelenítésben is fájdalom nélkül elvégezhető, mégis sok páciensünk altatásban kéri a műtétet.

A műtétet követően egy nap intézeti benntartózkodás javasolt.
Az orr és a szem körüli duzzanat kb. 10-12 nap után múlik el. Két hét elteltével már biztosan társaság- és munkaképes a páciens.
Műtét után 6-8 hét múlva nyeri el az orr végleges, megtervezett formáját.
A műtétet az orron belülről, a nyálkahártya felől végezzük. Kívül a bőrön varratvonal, hegvonal egyáltalán nem marad vissza.
Már kisebb megfázás és menses is a műtét időpontjának halasztását indokolhatja.

Az orrplasztika nem sablon műtét. A sebész részéről művészi tervezést és a terv pontos megvalósítása  nagy felkészültséget és gyakorlatot igényel, viszont nagyon látványosan és egész életre szólóan  javíthatja a páciens megjelenését.

 


 

Csak plasztikai sebész szakorvossal végeztessen esztétikai orrplasztika műtétet !!!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The rhinoplasty operation is one of the most common procedure done at the Szent Gellert Center (Szeged, Hungary). A private consultation with Dr. Huba BAJUSZ will last approximately one hour in our office. There are many reasons why a rhinoplasty is performed such as reducing a large hump on the nose or other areas of the nose that are out of balance with the rest of the facial features such as a wide nose, a wide, boxy, bulbous tip. A droopy nasal tip can also be elevated to improve the aesthetic profile.

A fractured or broken nose can simply be reset back to its normal pre-injury state. A rhinoplasty can be performed at the same time as a broken nose repair if a cosmetic change is desired.
A fractured nose typically makes the nose look crooked both in the cartilaginous and bony compartments whereby the nose bones are fractured, and sometimes a spreader graft of structural cartilage will have to be performed to widen a pinched upper lateral cartilage.

Typically for foreign patient any cosmetic surgery is billed directly to the patient, and any functional or reconstructive surgery is billed separetely toget back from the patient's healthcare insurance.

Revision rhinoplasty surgeries are also performed at Szent Gellert  Center on a frequent basis for complications arising from previous surgery done elsewhere.

 

 

Kapcsolódó képek

Lógó orrcsúcs

Orrhát korrekció orrcsúcs emelés

orr e

Orrhát levétele, orrcsúcs emelés, keskenyítés

Plasztika.net honlapcsoport