ár

Keresés eredménye erre: ' ár '

16 találat erre: ' ár '

Állplasztika

.. ára. Ez többnyire a szájsebészet tárgyköre, de gyakran végezzük együtt plasztikai sebésszel.

 

Az áll esztétikai korrekciója az arc harmonikus megjelenésének helyreállítását célozza.
Elvégezhető önálló műtétként vagy más arcműtétekhez kapcsolva is.
Hegyes előreálló áll esetén az állcsúcs csontos levésése és a lágyrészek csökkentése segíthet a harmonikusabb arc létrehozásához.

Gyakran végezzük az áll mérsékelt előemelését orrplasztikákhoz társulva. Egy nagyobb orr mellett előforduló csapott, kisebb állcsúcs gyakran madárszerű megjelenést ad az arcnak. Az orrműtétek során eltávolított saját szövetekből többnyire elvégezhető az áll 5-6 mm-es, mérsékelt előemelése. A saját anyagból végzett korrekciókat minden esetben előtérbe helyezzük klinikánkon az idegen anyagok felhasználásával szemben.

Orrplasztikához kapcsolva saját csontból végzett állplasztika:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az arc esztétikai korrekciója során figyelembe vesszük a meglévő arányokat.
Az arc egyes részeinek összehasonlítása után az arányok több helyen történt kicsi változatatása nagyobb hatással lehet az arc  pozitív esztétikai összhatására, mint egyes elemek nagyobb változtatása.
A példán is látszik, hogy mérsékelt orrkorrekció és ugyanannyi állnagyobbítás kifejezetten eredményesebb volt együtt, mint külön bár ..

Gyakori kérdések

.. ár ..

Hitel orrplasztikához

.. ára is a Szent Gellért Magánklinikán
Az alábbi kölcsönöket intéző cégekkel van kapcsolatunk és tapasztalatunk orrplasztika és más plasztikai műtét finanszírozására.
Az egészségügyi hitelek ügyintézésére javasolt cégek különböző feltételeket kínálnak.
A hitelből finanszírozott vásárlás mindig többe kerül, mint a készpénz fizetés.
Nem mindegy honnan vesszük fel a hitelt.
Kérem, hasonlítsa össze melyik a legkedvezőbb aktuálisan az Ön számára.

(Ha valakinek az alábbialknál jobb egészségügyi hitelajánlata van, kérem jelezze  részünkre szerződéskötésre !!)

 

Medicredit
A legegyszerűbben juthatunk egészségügyi hitelhez plasztikai műtétre is.
Néhány nap alatt teljes ügyintézéssel állnak rendelkezésre. Nem volt még elhalasztott műtétünk ezzel a partnerrel szerződő páciensünknek. Olvassa át weboldalukat a hiteligénylés feltételeiről.

Cetelem
Számos kölcsönformát ajánlanak. A személyi és családi kölcsön felhasználható plasztikai műtétre is.

MediNet
Az OTP Bankkal együttműködő partner.
Akinek OTP számlája van és erre kapja a fizetését könnyebb ügyintézésre számíthat.

CityBank személyi kölcsön
Gyors internetes hitelbírálat, szabad felhasználású személyi kölcsönre.
Felhasználható mellplasztikára is.

 

További kedvezmények a Szent Gellért Magánklinikán:

Egészségügyi pénztár ..

Hogyan válasszunk plasztikai sebészt ?

.. árnak be plasztikai sebészeti rendelők. Szaporodnak velük együtt az ezzel kapcsolatos hirdetések is.
Ha orrplasztika műtétre készülünk nem egyszerű a  plasztikai sebész kiválasztása. Kétségtelen, hogy egy helytelen választás esetleg nem hozza meg a várt eredményt. Szerencsétlen esetben további másodlagos műtétek lehetnek szükségesek egy sikertelen műtét korrekciójához.


Mi alapján válasszunk plasztikai sebészt ?

- Talán a legjobb mód az ajánlás. Ha ismerőseink körében találunk olyan személyt, aki már átesett orrplasztika műtéten és tőle érdeklődünk, bizonyára elmondja, hogy mennyire elégedett. Ha nekünk is tetszik az eredmény elkérjük a sebész nevét és címét.
Különösen jó, ha magunk is láthatjuk esetleg tapinthatjuk is a műtét eredményét.

- Ha nincs ilyen ismerősünk és hirdetés alapján választunk sebészt, akkor tanácsolható, hogy keressünk fel több plasztikai sebészt. Az előzetes vizsgálat alapdíja általában nem magas (5 ezer Ft), megéri személyes benyomást szerezni néhány kiválasztott orvosról.
Óvakodjunk az ingyenes vizittel csábító hirdetésektől. Korrekt áron korrekt munkát végző plasztikai sebészt keressünk.
Ha a viziten az orvos nem szimpatikus, nem értjük meg minden részletét a tervezett műtétnek, akkor keressünk másik orvost.

- Óvakodjunk a közvetítő oldalaktól és az olyan "klinikáktól", ahol nem tudjuk pontosan ki is lesz a plasztikai sebész aki operálni fog. Előzetesen tájékozódjunk a sebészről, csak olyan plasztikai sebészhez forduljunk akinek ismerjük a nevét.

Mire figyeljünk az első viziten:
- Keressük a plasztikai sebész szakorvosi diploma másolatát a rendelő falán!
Ha nem találjuk, nyugodtan kérdezzük meg van-e magyar plasztikai sebész szakorvosi diplomája az orvosnak.
Esztétikai korrekciót csak plasztikai sebész szakorvossal végeztessünk.

- Tájékozódjunk, hogy a sebész az MPHEST tagja. A Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság (MPHEST) tagjai megfelelő képzésben részesültek és folyamatos utóképzési programban vesznek részt.
Más orvosok nem biztos, hogy tájékozottak a plasztikai sebészet legújabb eredményeiről és bizonytalan, hogy megfelelően alkalmazzák-e ezeket.

- Jut-e megfelelő ideje ránk az orvosnak?
Csak az a sebész tud megfelelő eredményt elérni, aki türelmesen végighallgatja elképzelésünket, partnernek tekint bennünket a műtét megtervezésében. Előfordulhat, hogy az orvos rámutat elképzelésünk valamely hibájára. Az orrplasztika műtétek nem sablon műtétek. Személyre szólóan szükséges megtervezni az apró részleteket is!

- Tájékoztat-e az orvos kockázati tényezőkről, szövődmények lehetőségéről?
Az előzetes vizsgálat alkalmával korrekt tájékoztatást kell kapnunk a műtét részleteiről és a felmerülő kockázatról. Minden orvosi beavatkozásnak van kockázata! Ezt a páciensnek fontos részleteiben is ismernie. Egy műtét elhatározásánál a páciensnek és a sebésznek egyaránt a várható eredményt kell mérlegre tenni a meglévő kockázati tényezőkkel szemben.

- Figyeljük meg, hogy az orvos kérdez-e légzési problémáról, arcüreg gyulladásról, asztmáról, allergiáról és  más betegségeinkről, gyógyszer érzékenységről. Mindezek az orvos körültekintéséről adhatnak tájékoztatást egy leendő páciens részére.

- Orrplasztika előtt a tervezés az egyik legfontosabb lépés. Megfigyelésem szerint az esztétikai eredménnyel elégedetlen páciensek legtöbbje nem vett részt komputeres tervezésen.
Az igényes plasztikai sebészek orrplasztika előtt a páciens saját fényképarcán komputeres megjelenítéssel megmutatják az elképzelt  változtatás várható eredményét.  Ez nagy segítség pontosítani és elképzelni a műtét várható erdményét saját arcunkon. Mégse kápráztassanak el bennünket a komputeres megjelenítő programok. A bemutatott képek  csak segítik a műtét pontosítását és kiválasztását, nem a végeredményt garantálják!

- Nézzük meg figyelmesen a műtét előtti-utáni képeket, bár ezek bizonyára a szép eredményekből vannak válogatva. Ha túl kevés a kép, lehet, hogy még kevés a jó eredménye a sebésznek. Az előtte-utána fényképeknek jó minőségűnek és egyforma beállításúnak kell lenni. Árulkodó lehet a sebész gondatlanságár ..

Komputer tervezés

.. ár ..

Másodlagos műtétek

.. áratos plasztikai sebész közreműködésével lesz sikeres. Az előző műtét miatt hegesedés, esetleg porc  vagy lágyrész hiány  és vár ..

Orrműtét előtt

.. ársak a műtéttel kapcsolatos minden részletkérdésre szívesen válaszolnak.

Mit tegyünk, hogyan készüljünk a műtétre:

A vizitre hozzuk magunkkal korábbi orvosi kezelésekről szóló zárójelentéseinkett, rendszeresen szedett gyógyszereink listáját.
A viziten biztosan megkérdezik légzési panaszainkat, gyógyszerérzékenységünket és előző vagy jelenlegi betegségeinket és esetleg vérzékenységgel kapcsolatos tüneteinket. Meg kell említeni minden  jelenleg szedett gyógyszerünket.

C vitamin - A műtét előtt egy héttel elkezdhetjük napi 500-1000 mg C- Vitamin szedését, ami gyorsítja a műtét utáni hematoma felszívódását a szem körül.

Az altatásos műtéthez előzőleg vérvétel és laboratóriumi vizsgálatok végzése lehet szükséges.
Ennek eredményét hozza magával.

Légzési panaszokat okozó orrsövényferdülés röntgen, CT vagy MRI vizsgálatok végzését teheti szükségessé.

Altatásos műtéthez 6 óra éhgyomor szükséges a műtét utányi hányiger, hányás elkerülésére.
A műtét előtt beszéljük meg egy bizalmas személlyel (barát vagy családtag), hogy autóval értünk jön a műtét után és el fog kísérni haza bennünket.
Nem tanácsos egyedül elhagyni a Klinikát, ezt nem is engedjük- csak kísérővel ! A műtéti érzéstelenítő és nyugtatószerek hatása miatt műtét után egy napig gépjárművet vezetni tilos!  A vezetést az orrkötés és a szem körüli vérömleny is zavarja.

Műtét előtt fertőtlenítő fürdőt és hajmosást javaslunk minden páciensünknek, ezért nem érdemes műtét előtt fodrászra köllteni. Ékszereinket is nyugodtan hagyjuk otthon.

Szemüveget hordani orrplasztika után kb 4 hétig nem célszerű. Készüljünk erre az időszakra eldobható kontaktlencsével.

Nyári időszakban vigyázzunk, hogy orrunk bőre ne égjen meg a napsütésben,  napégés miatt már kellett elhalasztanunk műtétet.

 

Mit ne tegyünk:

Itt is kiemeljük, hogy a műtét előtt egy hétig  Aspyrin, Ibuprofen,  E Vitamin és vitamin  gyógynövénykivonatok szedését kerüljük.
Ha rendszeresen szed ilyen gyógyszert annak helyettesítését a műtét előtt pontosítanunk kell.

A műtét előtt egy héttel javasolt a dohányzás teljes abbahagyása! Ez jelentősen segíti a gyógyulási folyamatot.

 

Az esztétikai  műtétet lehetőség szerint egészséges és kiegynsúlyozott testi és lelki állapotban lévő pácienseken végezzük minden zavaró körülmény előzetes kizár ..

Orrműtét után

.. ár eltávolítjuk.
Pácienseink a munkájukat 10-14 nap után nyugodtan végezhetik.

Közvetlen műtét után enyhe hányinger esetleg hányás is történhet az altatás mellékhatásaként.
A műtét után az orr általában egy éjszakát van tamponálva az orrlyukon keresztül. Másnap a  tamponok eltávolítása után már az orrlégzés is többnyire akadálytalan.  A belső sebvonalak kezelésére orrkenőcs használatát javasoljuk két hétig.  Bajuszkötőnek megfelelő kötés alkalmazunk, ez a kötés hazautazásig javasolt.

A szem körüli (hematoma) kék foltok és a duzzanat általában 10 nap alatt felszívódik. A páciensek szokásos munkájukat 2 hét múlva biztosan el tudják látni. Ekkor már nem látszik, hogy orrműtét történt a közelmúltban. Egyes helyeken azért maradhat vissza kevés duzzanat ami fokozatosan 3 hónap alatt szűnik meg teljesen. Az orrhát formája hamarabb, az orrcsúcs duzzanata esetleg lassabban múlik. Egy hónappal a műtét után már a csontos összenövések is stabilizálódnak és jól látható az orr végső, maradandó formája is. Egy hónapig kontakt sportok és labdajátékok kerülendők.

Kevés fájdalomcsillapítóra van szükség az első héten. Pácienseink néhány  Panadol és Cataflam tabletta bevételével fájdalommentesek.

Egy hét után egyeztetett időpontban kell visszajönni a Szent Gellért Magánklinikára a gipszrögzítés eltávolítására.
A műtéti díj tartalmazza a 6 hetes és 3 hónapos  rutin ellenőrzéseket is.
további ellenőrzéseket 6 és 12 hónap után javaslunk.
Fotókkal is nyomon követjük a gyógyulás teljes időtartamát és a műtét kialakult esztétikai eredményét.

 

Orrsövény műtét után:

Orrsövény műtét után a páciensek nehezebben kapnak levegőt az orron át egy hétig, a második harmadik héten a légzés gyorsan javul és megszűnik a belső nyálkahár ..

Orrplasztika

.. ározó esztétikai eleme.
Csak pubertás kor után nyeri el végleges formáját., ezért a 17 éves kor előtti műtétek hosszú távú  eredménye még bizonytalan.

Az orrplasztika széles határok között változtathatja meg arcvonásainkat.
Kicsi, alig észrevehető változást okoz, ha csak az orr méretén változtatunk, de az orr formájának jellegét nem változtatjuk meg.
Megfelelő tervezéssel viszont olyan jelentős karakter változást is elérhetünk mint az alábbi képeken.

op.:
dr.Bajusz Huba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esztétikai orrműtétre jelentkezéskor sok páciens nem tudja meghatározni pontosan, hogy milyen formát szeretne.  Sokan csak azt tudják, hogy mit nem szeretnének. Az orr új formáját pontosan megbeszélni és bemutatni legjobban a saját fényképarcon lehet. Emiatt  komputer grafika segítségével a pácienssel együtt tervezzük meg a változtatást az első viziten. Erről azonban tudni kell, hogy az imitált kép, csak hozzávetőlegesen mutatja az elérhető eredményt. 1-2 mm eltérés lehet a tervezett és a végső fényképarc között.

Az orrplasztika műtét helyi érzéstelenítésben is fájdalom nélkül elvégezhető, mégis sok páciensünk altatásban kéri a műtétet.

A műtétet követően egy nap intézeti benntartózkodás javasolt.
Az orr és a szem körüli duzzanat kb. 10-12 nap után múlik el. Két hét elteltével már biztosan társaság- és munkaképes a páciens.
Műtét után 6-8 hét múlva nyeri el az orr végleges, megtervezett formáját.
A műtétet az orron belülről, a nyálkahártya felől végezzük. Kívül a bőrön varratvonal, hegvonal egyáltalán nem marad vissza.
Már ..

Orrsövényferdülés

.. ártyával fedett lemez, mely porcból és csontból áll. Normális esetben az orrüreg középvonalában alkot válaszvonalat a jobb és a bal oldali orrüreg között. A fejlődés során a csontos és a porcos orrsövény különböző mértékben növekszik, a két rész találkozásánál gyakran alakulnak ki különböző fokú elferdülések.

Az orrsövényferdülés kialakulásában a fejlődési eltérés mellett szerepe lehet az orrot ért ütésnek, orrtörésnek is. Ha az orrsövény valamelyik irányba jelentősen elgörbül, az egyik orrfél szűkebb, a másik tágabb lesz. Előfordulnak kombinált S alakú görbületek is, ezek mindkét orrfelet szűkíthetik egyaránt.

Kismértékű orrsövényferdülés általában  nem okoz panaszokat. Előfordul, hogy az orrsövényferdülés  mellett semmilyen panasz nincs, mert maga az orrjárat is ferde és a levegő mozgása elégséges mindkét oldalon.
Az orrüreget szűkítő ferdülések viszont akadályozzák az orrlégzést, ami nem csupán kellemetlenség, hanem számos  más betegség előidézője vagy fenntartója is lehet.

Orrsövényferdülés miatt nehezítetté válik az arcüreg szellőzése is. Gyakran arcüreggyulladás, vagy  középfülgyulladás során derül fény a kiváltó okra, hogy örrsövényferdülés okozza a melléküreg gyulladást.
A normál orrlégzés helyett előtérbe kerül a szájlégzés, ez pedig hideg időben garat- és gégehurutra, valamint alsó légúti fertőzésekre hajlamosít.
A panaszokat okozó orrsövényferdülést a leírt szövődmények megelőzése végett célszerű műtéttel korrigálni.

Az orrsövény ferdesége az  orr külső alakján is látható lehet. Lehet orr tengelye ferde, máskor csak a sövény alsó éle jelenik meg valamelyik orrnyílásban aszimmetrikusan.

Előfordul, hogy az orrsövény csak az orr esztétikai korrekciójával együtt kezelhető eredményesen. de előfordul ennek ellenkezője is, hogy az orr esztétikai korrekciója nem oldható meg az orrsövény ferdeségének korrekciója nélkül. Egyes orrműtétek esetében a plasztikai sebész közreműködése elengedhetetlen. Persze bonyolult plasztikai műtét esetén fül-orr-gégész specialista is felkérhető segítőnek.

 

Hogyan zajlik az orrsövényferdülés műtét?

A súlyos orrsövényferdülés csak műtéttel korrigálható, gyógyszeres vagy más kezelés a műtétet nem helyttesítheti. Az orrsövényferdülés miatt a gyulladásos orrnyálkahártya időlegesen kezelhető ugyan orrcseppel, de az ereket összehúzó orrcseppek folyamatos alkalmazása maradandó káros következményekhez vezethet.

A műtét indokolt lehet önmagában a jobb orrlégzés, a kellemesebb közérzet visszanyerásáhez.
Súlyosabb esetekben az orrlégzési zavar másodlagos következményei is kialakunak, elhúzódó felsőlégúti hurutok, ismételt orrmelléküreg gyulladás, az alsóbb légutak ismételt gyulladása, krónikus torok és garatbántalmak, a fülkürt és  a középfül krónikus gyulladása. Ilyenkor az orrsövényferdülés műtéti megoldása fokozottan indokolt.
Sokszor a horkolás hátterében is az orrsövényferdülés áll, melyet orrsövényműtéttel javíthatunk.
(A horkolásnak számos más oka is lehet, melyeket az orrsövényműtét nem befolyásol).

Műtéti eljárások
A ferde orrsövény többféle műtéti technikával operálható.
A zárójelentésben leggyakrabban a következő  olvasható:
septumresectio, Killian-féle septumresectió, resectio septi nasi, septoplastica, Cottle-féle septoplastica, plastica septi nasi.

Valamennyi műtéti megoldás közös jellemzője, hogy a ferde orrsövény csontos-porcos lemezéről részben vagy egészében leválsztjuk a nyálkahártyát. Ezt követően a görbe  csont- és porclemezekből szükség estén kis részt el is távolítunk, majd  a maradó részeket  kiegyenesítjük és a középvonalba visszahelyezzük a korábban szabálytalanul álló részeket. Minden esetben a lehető legtöbb porc és csontlemezt hagyunk meg. Ezután a kétoldali lágyrészborítást visszafektetjük és az orrsövényt új helyzetében rögzíjük.

Ez a műtét kombinálható az orr esztétikai eltérésének korrkciójával is.
Legtöbbször zár ..

Orrtörés

.. ár légzési akadályozottság is visszamarad, ha nem kezelik megfelelően az orrtörést.

Ritkábban bár, de sérülhetnek az orr porcos részei is. Ilyenkor az orrcsúcs és az orrcsont közötti területen marad vissza görbület.

Az orr csontos vagy porcos vázának elmozdulása esetén helyi érzéstelenítésben azonnali korrekcióval helyreállítható az orr eredeti formája. 3 napon belül az elmozdult csontok a törésvonalak mentén még könnyen mozdíthatók, gyakorlott plasztikai sebészek azonnali korrekciót tudnak végezni.

 Friss orrtörés sportsérülés miattOrrtörés azonnali korrekciója orrplasztikával
Sportsérülés okozta orrtörés korrekciója azonnali orrplasztikával egyszerűen, helyi érzéstelenítő injekció mellett megoldható volt
(op: Bajusz Huba dr.)

 

Ha  orrtörés után az azonnali korrekció nem történik meg az orr formája láthatóan görbe, ferde vagy beesett marad.
A rossz helyzetben összeforrt csontok és porcok későbbi helyreállítása mindig nehezebb feladat.
A törésvonalak helyén a csont gyakran erősebb callussal gyógyul. A csont és a porcok pontos helyreállításhoz ezeknek a callusoknak a mentén kell a rossz helyzetben rögzült darabokat részeire bontani és jó helyzetben rögzíteni.
Számos esetben az orr porcos része összeesik és légzési panaszokat okoz. Ezt esetleg máshonnan (orrsövény, fül) nyert porcok felhasználásával korrigáljuk.Az orrtörések késői korrekciója nem rutin műtét. Minden esetben egyedi korrekciós tervet igényel.

 

 

Miért  nem kerül felismerésre és korrekcióra az orrtörés a baleset után a korai (3 napon belül)  időpontban ?

Az orrtörés mindig jelentős duzzanattal és bevérzéssel jár, első ránézésre gyakran nem is tűnik fel.
A sérülés után csak egészen frissen (20-30 perc) a duzzanat megjelenése előtt látszik csak nyilvánvalóan a formai torzulás. Utána a duzzanat ideje alatt nehezen megítélhető,  majd később a duzzanat elmúltával (néhány nap után) látszik csak ismét a jelentős formai torzulás. Ekkorra viszont az elmozdult darabok már rendszerint rögzülnek és nem lehet könnyedén visszahelyzni eredeti helyzetükbe.

Ráadásul a fejsérülés miatt végzett rutin koponya röntgen felvételen legtöbbször nem látszanak megítélhetően az orrcsontok.
Orrtörés gyanúja esetén külön, speciális erre irányuló röntgenfelvételt kell készíteni.
A porcok és a porcos eltérések, elmozdulások pedig egyáltalán  nem látszanak a röntgen felvételeken.

Az orrtörés kezelése  sok esetben egyéb sokkal súlyosabb, akár ..

Zárt orrplasztika

.. árt műtéti technikával végezzük.
Ez azt jelenti, hogy a műtétet az orrlyukakon keresztül végezzük el. Minden metszésvonal és hegvonal belül van elhelyezve az orron. Külső metszésvonal vagy hegvonal nincs.
A műtét és az orr csontos porcos vázának változtatása egyébként ugyanúgy történik, mint " nyitott " műtéteknél.
pontosan ugyanazokat a változtatásokat végezzük el amit megbeszéltünk a viziten a komputeres képalkotás segítségével.
Zár ..