mell

Keresés eredménye erre: ' mell '

8 találat erre: ' mell '

Állplasztika

.. mell ..

Orrműtét után

.. mell ..

Orrplasztika arc fiatalításhoz

.. mellett az orrcsúcs egyre vékonyabb és hegyesebb lesz. (Emiatt a Vasorrú Bába - a jellegzetes, idős népmese figura)

A National Geographic világszerte megismertette ennek az afgán lánynak a képét. 20 év múlva ismét felkeresték.
Jól érzékeltetik ezek a fényképek az orr (na és persze a szemek) változását az idő előrehaladtával.

        

Az orrcsúcs emelése fiatalosabb jelleget ad az arcnak. Emiatt orrplasztikák során bekalkuláljuk ezt a változást.
A fiatalabb korban végzett orrplasztikáknál az idő előrehaladtával is előnyösen megmaradó orrcsúcs emelést javaslunk pácienseinknek.

 

Az időskori markáns, lógó orr korrekciója pedig igen előnyös kiegészítő változtatás lehet az arc fiatalítását célzó beavatkozások mell ..

Orrsövényferdülés

.. mellett szerepe lehet az orrot ért ütésnek, orrtörésnek is. Ha az orrsövény valamelyik irányba jelentősen elgörbül, az egyik orrfél szűkebb, a másik tágabb lesz. Előfordulnak kombinált S alakú görbületek is, ezek mindkét orrfelet szűkíthetik egyaránt.

Kismértékű orrsövényferdülés általában  nem okoz panaszokat. Előfordul, hogy az orrsövényferdülés  mellett semmilyen panasz nincs, mert maga az orrjárat is ferde és a levegő mozgása elégséges mindkét oldalon.
Az orrüreget szűkítő ferdülések viszont akadályozzák az orrlégzést, ami nem csupán kellemetlenség, hanem számos  más betegség előidézője vagy fenntartója is lehet.

Orrsövényferdülés miatt nehezítetté válik az arcüreg szellőzése is. Gyakran arcüreggyulladás, vagy  középfülgyulladás során derül fény a kiváltó okra, hogy örrsövényferdülés okozza a melléküreg gyulladást.
A normál orrlégzés helyett előtérbe kerül a szájlégzés, ez pedig hideg időben garat- és gégehurutra, valamint alsó légúti fertőzésekre hajlamosít.
A panaszokat okozó orrsövényferdülést a leírt szövődmények megelőzése végett célszerű műtéttel korrigálni.

Az orrsövény ferdesége az  orr külső alakján is látható lehet. Lehet orr tengelye ferde, máskor csak a sövény alsó éle jelenik meg valamelyik orrnyílásban aszimmetrikusan.

Előfordul, hogy az orrsövény csak az orr esztétikai korrekciójával együtt kezelhető eredményesen. de előfordul ennek ellenkezője is, hogy az orr esztétikai korrekciója nem oldható meg az orrsövény ferdeségének korrekciója nélkül. Egyes orrműtétek esetében a plasztikai sebész közreműködése elengedhetetlen. Persze bonyolult plasztikai műtét esetén fül-orr-gégész specialista is felkérhető segítőnek.

 

Hogyan zajlik az orrsövényferdülés műtét?

A súlyos orrsövényferdülés csak műtéttel korrigálható, gyógyszeres vagy más kezelés a műtétet nem helyttesítheti. Az orrsövényferdülés miatt a gyulladásos orrnyálkahártya időlegesen kezelhető ugyan orrcseppel, de az ereket összehúzó orrcseppek folyamatos alkalmazása maradandó káros következményekhez vezethet.

A műtét indokolt lehet önmagában a jobb orrlégzés, a kellemesebb közérzet visszanyerásáhez.
Súlyosabb esetekben az orrlégzési zavar másodlagos következményei is kialakunak, elhúzódó felsőlégúti hurutok, ismételt orrmell ..

Orrtörés

.. mell ..

Zárt orrplasztika

.. mell ..

Plasztika.net honlapcsoport